Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Σοφία Ασουμανάκη: "Ολυμπιακή προετοιμασία όπως λέμε ...εγκυμοσύνη"

Περίπου εννέα μήνες απομένουν για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο και δικαιολογημένα η Σοφία Ασουμανάκη χαρακτηρίζει αυτή την χρονική περίοδο ως μια «ξεχωριστή εγκυμοσύνη» πριν την «γέννηση» μιας μεγάλης επιτυχίας.

Η 18χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια που μαζί με την επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαΐδου έχουν κερδίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 μιλάει για την πρωτόγνωρη εμπειρία της Ολυμπιακής προετοιμασίας που έχει ξεκινήσει για το Ρίο.

«Προσωπικά νιώθω πολύ όμορφα που έχω ξεκινήσει αυτό το ταξίδι για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Κάποιες φορές νιώθω ένα άγχος αλλά ο στόχος δημιουργεί κίνητρα κι έτσι η προετοιμασία "τρέχει" ευχάριστα . Πραγματικά δεν μου φαίνεται ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας . Είναι όπως κυλάει η εγκυμοσύνη σε μια γυναίκα . Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε μέσα σε εννέα μήνες και να προετοιμαστούμε για να «γεννηθεί» κάτι μεγάλο που όλοι θέλουμε.

Δεν θα έλεγα ότι έχω αφήσει τα πάντα στην άκρη κι έχω κάνει στην άκρη την υπόλοιπη ζωή μου αλλά νιώθω ότι βρίσκομαι μέσα στην «γυάλα της κωπηλασίας» και δουλεύω με την Κατερίνα για το μεγάλο ραντεβού τον Αύγουστο».

Τα δυο κορίτσια ως νέο πλήρωμα είχαν αιφνιδιάσει όλο τον κόσμο αλλά και τους εαυτούς τους το περασμένο καλοκαίρι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Εγκμπελέτ της Γαλλίας όταν και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο αλλά και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο διπλό σκιφ.

«Στο παγκόσμιο η αλήθεια είναι ότι ήμασταν νέο πλήρωμα και δεν μας γνώρισαν πολύ οι αντίπαλοί μας. Τώρα μας ξέρουν ωστόσο οι προπονητές μας λένε να ξεχάσουμε τι έγινε εκεί και να πάμε να πετύχουμε νέα πράγματα. Όμως από τότε και με την Κατερίνα έχουμε δέσει περισσότερο, μιλάμε λιγότερο κάτι που σημαίνει ότι η χημεία μεταξύ μας είναι πολύ καλύτερη. Παράλληλα έχουμε γίνει και πιο απαιτητικές από τους εαυτούς μας».

Αν και βρισκόμαστε σε νεκρή αγωνιστικά περίοδο για την Κωπηλασία η Σοφία Ασουμανάκη συνεχίζει να σπάει παγκόσμια ρεκόρ. Ο λόγος για την «κλειστή κωπηλασία» ή indoor rowing όπως είναι ευρέως γνωστό που γίνεται με κωπηλατοεργόμετρα και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό και ειδικά στις ΗΠΑ.

Πριν λίγες μέρες έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας της στα 10.000μ. και ετοιμάζεται για να καταρρίψει το δικό της παγκόσμιο που έχει απο πέρυσι στη Βοστόνη στα 2000μ. στον αγώνα C2 Indoor Rowing που θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου στο κλειστό του Ρέντη.

«H κλειστή κωπηλασία είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα στην προετοιμασία αλλά και ένα μεγάλο κίνητρο. Κάπως έτσι άλλωστε γνώρισα την κωπηλασία και απολαμβάνω να είμαι στο εργόμετρο. Χαίρομαι που πέτυχα το παγκόσμιο ρεκόρ και μάλιστα σε μια προπόνηση και πιστεύω ότι θα καταφέρω να σπάσω και το άλλο στις 5 Δεκεμβρίου. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον και προτρέπω όλους να την γνωρίσουν και να ασχοληθούν, άλλωστε δεν έχει ηλικία, είναι για όλους» .

Οι επιδόσεις της Σοφίας έχουν περάσει τον Ατλαντικό και δεν είναι λίγα τα πανεπιστήμια που «σφάζονται» στην ποδιά της για να την πάρουν από την Ελλάδα. Η ίδια απαντά σε όλους με τον ίδιο τρόπο. «Πρώτα το Ρίο και μετά όλα τα άλλα».
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: