Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τρεις αθλητές του Ν.Ο.Ιωαννίνων στο κοινόβιο της Εθνικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τσίλης – Τζιάλλας σε ρυθμούς Ολυμπιακής προετοιμασίας
Κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας στον Σχινιά με συμμετοχή και του Στεφ. Ντούσκου

Ολυμπιακή χρονιά είναι αυτή που έρχεται και η ελληνική Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας έχει ξεκινήσει ήδη ένα εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων με τη συμμετοχή, σε πρώτη φάση, τριών διεθνών αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.
Ο λόγος για τους τέταρτους Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη που ήδη έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στο Ρίο με την Τετράκωπο των Ανδρών και για τον Στέφανο Ντούσκο, παγκόσμιο Πρωταθλητή κάτω των 23 ετών φέτος, που πήρε φέτος το… βάπτισμα του πυρός σε μεγάλες κωπηλατικές διοργανώσεις.
Οι τρεις Γιαννιώτες Πρωταθλητές βρίσκονται αυτή την περίοδο στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά όπου προπονούνται με την Εθνική Ομάδα, ενώ τον Δεκέμβριο θα ακολουθήσει νέο κοινόβιο διάρκειας τριών εβδομάδων, που θα φτάσει σχεδόν ως τα Χριστούγεννα!
Οι δηλώσεις
Σε δήλωσή του με αφορμή την επιστροφή σε εντατικούς ρυθμούς προετοιμασίας ο Γιάννης Τσίλης έκανε λόγο για ένα δύσκολο ξεκίνημα, αφού, όπως τόνισε, «μπαίνουμε πια ουσιαστικά σε προπονητικούς ρυθμούς επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων. Ξεκινάμε όμως σε καλή κατάσταση, χωρίς τραυματισμούς, με πολλή όρεξη για δουλειά κι ελπίζουμε να πάει καλά η προετοιμασία μας».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Τζιάλλας ανέφερε πως η προετοιμασία της Ολυμπιακής Τετρακώπου στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Γ. Χρήστου και Διον. Αγγελόπουλος θα είναι δύσκολη, με πολλές απαιτήσεις και θα γίνει κατά βάση στον Σχινιά. «Ήδη προπονούμαστε στο νερό και πάμε καλά. Προσπάθειά μας είναι να ανέβουμε σε επίπεδο μέσω των προπονήσεων για να πάμε πιο γρήγορα», σημείωσε με έμφαση.
Το παρόν κοινόβιο της Εθνικής που αφορά τις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών και αθλητών κάτω των 23 ετών θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: