Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Κύπρος: Παγκύπριο ρεκόρ η Μ. Γεωργίου στους αγώνες κλειστής κωπηλασίας

Διεξήχθηκαν σήμερα το πρωί στην Λεμεσό οι αγώνες κλειστής κωπηλασίας με τους οποίους άρχισε ουσιαστικά η αγωνιστική κωπηλατική χρονιά για το 2013.
Στους αγώνες έλαβαν μέρος ενενήντα (90) αθλητές και αθλήτριες απ' όλους τους ναυτικούς ομίλο...υς και σωματεία της Κύπρου που καλλιεργούν το άθλημα της κωπηλασίας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής αθλητών σε αγώνες του παγκυπρίου πρωταθλήματος. Το γεγονός αυτό, της μεγάλης συμμετοχής νεαρών κυρίως αθλητών σε αγώνες κωπηλασίας, σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανάδειξη από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου της αθλήτριας κωπηλασίας Άννας Ιωάννου στην τρίτη θέση των καλυτέρων κυπρίων αθλητριών της χρονιάς 2012, επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία του συγκεκριμένου αθλήματος στον τόπο μας.
Στους αγώνες πρώτευσε ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού με τέσσερα (4) χρυσά μετάλλια, πέντε (5) ασημένια και τέσσερα (4) χάλκινα. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου με τρία (3) χρυσά, δύο (2) ασημένια και ένα (1) χάλκινο, στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ναυτικός Όμιλος Κερύνειας με δύο (2) χρυσά και τρία (3) ασημένια και στην τέταρτη θέση το σωματείο Νηρέας με δύο (2) χρυσά, ένα (1) ασημένιο και δύο (2) χάλκινα.
Ένα παγκύπριο ρεκόρ σημειώθηκε στην κατηγορία νεανίδων από την Μαρία Γεωργίου του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου η οποία κατέρριψε το δικό της προηγούμενο παγκύπριο ρεκόρ από την περσική χρονιά.
Στους σημερινούς αγώνες παρευρέθηκε και ο Ομοσπονδιακός προπονητής κωπηλασίας κύριος Σπύρος Ασπρογέρακας ο οποίος ήρθε στην Κύπρο για τον σκοπό αυτό μιας και οι σημερινοί αγώνες προσμετρούν και ως αγώνες αξιολόγησης φυσικής κατάστασης για την επιλογή της προ-εθνικής ομάδας .
Πηγή: Cyprus Rowing (Κωπηλασία - Κύπρος)

1 σχόλιο:

ΔΙΚΩΠΟΣ είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΑΠ' ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑΛΕΝΤΟ.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.