Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Η Oksana Masters, Παραολυμπιακή κωπηλάτρια, φωτογραφήθηκε γυμνή για το "The Body Issue 2012"

Παραολυμπιονίκης φωτογραφίζεται γυμνή χωρίς τα πρόσθετα πόδια της


Η Oksana Masters, Παραολυμπιακή κωπηλάτρια, φωτογραφήθηκε γυμνή για το "The Body Issue 2012", την ετήσια έκδοση του αθλητικού κολοσσού ESPN, ενόψει των φετινών Παραολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο.
Η 23χρονη αθλήτρια, της οποίας τα πόδια ακρωτηριάστηκαν όταν ήταν παιδί, κάθεται γυμνή σε μια προβλήτα με τα κουπιά της δίπλα της.
Οι εντυπωσιακές εικόνες είναι μέρος ενός άλμπουμ φωτογραφιών από παγκόσμιας κλάσης αθλητές, συμπεριλαμβανομένων του μπασκετμπολίστα των New York Knicks, Tyson Chandler και της Σλοβάκας τενίστριας Daniela Hantuchova.
Στην ετήσια έκδοση όπου διάσημοι αστέρες του αθλητισμού βγάζουν τα ρούχα τους και μιλούν για το όμορφο σώμα τους, η γεννημένη στην Ουκρανία αθλήτρια, αποκαλύπτει ότι, έχοντας μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο όπου τα τρόφιμα ήταν λιγοστά, μπορεί να περάσει μέρες χωρίς φαγητό.
«Μεγάλωσα σε ένα πολύ φτωχό ορφανοτροφείο στην Ουκρανία και δεν υπήρχαν πολλά τρόφιμα», είπε.
«Μπορώ να περάσω μέρες χωρίς φαγητό αν δεν το βάλω στο μυαλό μου. Το μυαλό, για λόγους αυτοπροστασίας, μαθαίνει να μην δίνει προσοχή στο αίσθημα της πείνας».
«Αυτός είναι ο λόγος που το φαγητό είναι για μένα ένα από τα δυσκολότερα πράγματα».


Η κωπηλάτρια, η οποία υιοθετήθηκε στην ηλικία των επτά ετών και αργότερα μετακόμισε στο Louisville του Kentucky, είπε στην KLTV ότι η αναπηρία της προκλήθηκε από την έκθεσή της σε ραδιενέργεια από μια μονάδα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας κοντά στο χωριό της.
«Γεννήθηκα έχοντας τα πόδια μου, αλλά ήταν πολύ παραμορφωμένα», είπε.
«Στο χωριό μου υπήρχαν συχνές διαρροές ραδιενέργειας».

Η μητέρα της την ώθησε στην κωπηλασία σε ηλικία οκτώ χρονών και σύντομα ερωτεύτηκε το νερό.
Η Masters δηλώνει ότι οι προπονήσεις για τους Παραολυμπιακούς που γίνονται από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, είναι σαν μια πλήρους απασχόλησης εργασία.

«Είμαστε στο νερό έξι από τις επτά ημέρες της εβδομάδας», είπε.

Ο παρτενέρ της, Rob Jones, έχασε τα πόδια του μετά από έκρηξη νάρκης στο Αφγανιστάν το 2010.
Αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βελιγράδι όπου πήραν την πρώτη θέση και έχουν προκριθεί για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Μπροστά μας είναι το Λονδίνο και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες που είναι ο μεγάλος στόχος και προπονούμαι για αυτόν έξι χρόνια».
«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που ανατριχιάζω και μόνο που το σκέφτομαι».

Υ.Γ. Η Oksana Masters με τον Rob Jones κατέκτησαν το Χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου
Περισσότερες φωτογραφίες από το άλμπουμ εδώ: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: